skip to Main Content

Bjørn Sagstad (leder), dirigent med bredt nedslagsfelt innenfor orkester, kor, korps, opera, ballett og storband. Gjestedirigerer i store deler av verden, men har for tiden en sjefsdirigentstilling i Danmark. Er i tillegg aktiv som dirigentlærer, gir mesterklasser og brukt som foredragsholder.

Vivianne Sydnes er domkantor i Oslo domkirke, hvor hun er dirigent og kunstnerisk leder for Oslo Domkor. Hennes arbeid spenner vidt innenfor den klassiske sjangeren og inkluderer både a cappella-repertoar og store verk for kor og orkester. Hun har ledet en rekke urfremføringer av komponister som Lasse Thoresen, Håkon Berge, Andrew Smith og Gisle Kverndokk. Vivianne Sydnes ble i 2015 nominert til Grammy i kategori Beste kor-album, innspilt med Nidaros Domkor på 2L. Sydnes er også professor i kordireksjon ved Norges musikkhøgskole med ansvar for bachelorstudiet i kordireksjon, og er stadig kursinstruktør og gjestedirigent både i Norge og utlandet. Vivianne har vært fast dirigent for en rekke kor, blant andre Oslo domkirkes ungdomskor, Norges Ungdomskor, Kammerkoret NOVA, Nidaros domkor og Nidarosdomens oratoriekor.

Torbjørn Dyrud jobber som musiker, komponist og tekstforfatter. Han har studert kirkemusikk og komposisjon på Norges Musikkhøgskole, og har også tatt diplom i kordireksjon ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hans virksomhet kjennetegnes av en bred interesse for forskjellige uttrykk. I Mjøsregionen er han mest kjent som artist og musikalsk ansvarlig for Norges største sommershow, Urbane Totninger. I kor-sammenheng er han mest kjent som komponist, blant annet for stykket «Snart kysser hun sin venn i rosenhagen» som blir jevnlig framført i hele Skandinavia. Torbjørn bor på Kapp i Østre Toten, og er genuint interessert i alt som har med musikk og humor og gjøre.

Lena Ekman Frisk er universitetslektor i korsang/korledelse ved Musikkhøyskolen i Malmö, Sverige. Hun er i dag dirigent for to kor, Christianstads Motettkör og Musikhögskolans Damkör, og er samtidig en etterspurt gjestepedagog. Ekman Frisk er utdannet korpedagog ved Musikkhøyskolen i Malmö, og har lang erfaring som dirigent. Hun var også styreleder Föreningen Sveriges Körledare fra 2006 til 2016. Hun har sittet som jurydommer i flere internasjonale korkonkurranser og undervist i kor ved College of Musical Arts, Bowling Green, Ohio, USA.

Anne Randine Øverby er norsk operadirigent, og kunstnerisk leder for Opera Bergen. Hun er utdannet sangpedagog og dirigent. Hun har lang erfaring som operadirigent og som dirigent for tallrike vokalsymfoniske konserter innenlands og utenlands.

Sekretær for utvalget er Martin Borgnes.

Back To Top