skip to Main Content

Vivianne Sydnes er domkantor i Oslo domkirke, hvor hun er dirigent og kunstnerisk leder for Oslo Domkor. Hennes arbeid spenner vidt innenfor den klassiske sjangeren og inkluderer både a cappella-repertoar og store verk for kor og orkester. Hun har ledet en rekke urfremføringer av komponister som Lasse Thoresen, Håkon Berge, Andrew Smith og Gisle Kverndokk. Vivianne Sydnes ble i 2015 nominert til Grammy i kategori Beste kor-album, innspilt med Nidaros Domkor på 2L. Sydnes er også professor i kordireksjon ved Norges musikkhøgskole med ansvar for bachelorstudiet i kordireksjon, og er stadig kursinstruktør og gjestedirigent både i Norge og utlandet. Vivianne har vært fast dirigent for en rekke kor, blant andre Oslo domkirkes ungdomskor, Norges Ungdomskor, Kammerkoret NOVA, Nidaros domkor og Nidarosdomens oratoriekor.

Torbjørn Dyrud jobber som musiker, komponist og tekstforfatter. Han har studert kirkemusikk og komposisjon på Norges Musikkhøgskole, og har også tatt diplom i kordireksjon ved Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Hans virksomhet kjennetegnes av en bred interesse for forskjellige uttrykk. I Mjøsregionen er han mest kjent som artist og musikalsk ansvarlig for Norges største sommershow, Urbane Totninger. I kor-sammenheng er han mest kjent som komponist, blant annet for stykket «Snart kysser hun sin venn i rosenhagen» som blir jevnlig framført i hele Skandinavia. Torbjørn bor på Kapp i Østre Toten, og er genuint interessert i alt som har med musikk og humor og gjøre.

Kjetil Bjerkestrand er en norsk musiker, komponist, arrangør og plateprodusent. Han har arrangert musikk for artister som Ray Charles, Dee Dee Bridgewater, Keith Emerson, Sissel Kyrkjebø og a-ha.

Carsten Seyer-Hansen (DK) er domkantor i Københavns domkirke, hvor han er dirigent og kunstnerisk leder for Københavns Drengekor, Det Kongelige Kantori. Han er tilllige  dirigent og stifter for det århusianske vokalensemble Concert Clemens og lektor i klassisk korledelse og leder af kordirigentuddannelsen ved Det Jyske Musikkonservatorium i Århus. Carsten har gæstedirigeret en lang række professionelle ensembler i Danmark, og arbejder regelmæssigt med fx Danmarks Radios Vokalensemble. Aarhus Bachorkester og Aarhus Jazz Orchestra. Modtager af bl.a. Preis der Deutschen Schallplattenkritik (Duruflé «Requiem / motetter») samt årets danske jazzudgivelse (Jakob Buchanan «Requiem»).

Sekretær for utvalget er Martin Borgnes, spesialrådgiver i Norges Korforbund.

Back To Top